dissabte, d’abril 09, 2011

L'USAP a la Catalunya Sud


...que consti que la Catalunya Sud no és allò que diuen Terres de l'Ebre, si no lo que hi ha al sud dels Pirineus.
Va això serà una entradeta ràpida que tinc poc temps i aquesta tarda vaig a Barcelona, però no a veure rugbi.
Catalunya sempre ha sigut un raconet al mon en la innovació a la practica d'esports, amb mes o menys seguiment, però també tenim la sort o la desgracia de tenir un esport, el futbol i un equip el FCB, que devora mediaticament a la resta.
El rugbi és un esport on Catalunya va participar amb selecció pròpia en competicions oficials fins el 22 de febre del 41 que el franquisme ho va prohibir. S'han fet alguns intents de tornar-hi però com sempre la federació espanyola hi posa pals a la roda i pressiona als estaments oficials, però en un esport on hi ha una gran sensibilitat per les nacions sense estat (qui no ha sentit a parlar de les 6 nacions?) crec que és un bo camí per començar a caminar.
Per l'altra banda, tenim que un dels equips punters a Europa és l'USAP de Perpinyà (dels qui ja vaig parlar aquí) i avui ens regalen, crec que no es pot dir d'un altra manera un partit de quarts de final de la Heineken Cup (la Champions del rugbi) contra el Toulon, 30 mil seguidors de l'Usap, 10 mil del Toulon i 10 mil entrades venudes aquí ompliran de senyeres l'estadi Lluís Companys.
Aprofitem aquest regal, gaudim de rugbi d'alt nivell i pensem en el futur tenim molt camí per endavant, però també bons companys de viatge.
Mes informació a: http://usapabarcelona.cat/

3 comentaris:

Mònica Amorós ha dit...

Bona iniciativa, és cert. La veritat és que no hi entenc massa en rugbi, però tenir un equip nord-català fa patxoca i qui sap si arribarem a fer alguna competició internacional. La USAP és un bon equip i que ompli l'estadi olímpic és molt significactiu (l'Espanyol només ho aconseguia en partits contra el Madrid o el Barça).
Vagi bé per barna.

Anònim ha dit...

Llàstima que el rugbi català del sud no estigui massa fi els darrers anys,però,tot ajuda per a fer realitat un somni....salut!!.

Anònim ha dit...

Aquí s'han colat molts esports infinitament menys interessants que el rugby. Però també he de dir que el paper identitari de l'USAP s'ha magnificat una mica ja que darrera no hi ha realment massa cosa. Dissabte vaig ser al saló de turisme a BCN, vaig veure els seguidors arribant i amb prou feines vaig sentir mínimament una mica de català a uns iaios. Al rugby català no li interessa un USAP superconegut aquí sinó potenciar l'estructura tradicional de clubs (i potenciar la selecció).