dimecres, de setembre 15, 2010

No toquen, ni uns ni altres

Els partits quan es presenten a les eleccions, ho fan en vocació de guanyar, cosa totalment legitima, i en tot cas mirar de tenir els millors resultats possibles segons les seves expectatives.
A Espanya les opcions son dues clarament marcades: PSOE i PP, la resta de partits juguen amb millor o pitjor fortuna, a ajudar a majories mes contrastades.
A Catalunya el joc està entre: CiU i PSC, i la resta amb mes quota poden defensar un color o mes d'esquerres, de dretes o mes o menys catalanista, però fins ara els dos partits amb opcions mes clares de formar govern han sigut sempre els mateixos. Malgrat això el terme sociovergencia va guanyant força, de semblar una broma a fer que fins i tot la gran novetat d'aquestes eleccions, el sr Corbacho haguí fet unes declaracions on obre les portes a un govern sociovergent, clar que sols ho acceptaria si Montilla fos president de la Generalitat, lo que em porta a pensar:
-En el fons, quan comences una cursa, la vols guanyar, no empatar, si surts a empatar, acabes perdent-la. Aquestes declaracions ja van perdré vots al PSOE (en la mini versió catalana).
-Que les ideologies d'uns i d'altres no son tant diferents, ja que pots governar amb el teu màxim rival, o sigui que tots volen la cadira al preu que sigui i pactar és part de la política, el fi justifica els medis.
-Corbacho te una arma secreta que ningú a hores d'ara sap, però pensar que Mas, acceptaria ser el segon d'un govern de Montilla, que ha passat que no sabem?

Per un altra banda, cada dia queda mes evident que hi ha un sector de l'electorat, que havia sigut fidel a les sigles del PSC que es troba una mica orfe i que busca on posicionar-se, i els de CiU que de tontos no en tenen un pèl van i entrevisten a Pascual Maragall, al que no li costa gaire sumar al seu currículum un altra maragallada: "Ara toca Mas" titular que fa trontollar les bases socialistes. Que no ha sigut joc net de CiU, segur, que Maragall li tenia moltes ganes a Montilla, també.....però sr Montilla no podeu sortir a dir en un mitja public que tot plegat és joc brut.
I a partir d'aquí declaracions d'uns (CiU), altres (Pascual), el germa (Ernest), i el vei del 3er 1ª, i ja posats fins i tot aquest servidor diu la seva.
No se si tocarà Mas o Montilla o un altre, però hi ha massa coses que no toquen, i per moltes promeses de joc net, serà una de les campanyes amb mes sang i fetge, felicitats per als seguidors de True Blood, Spartacus, etc la sang continuarà.

6 comentaris:

Agnès Setrill. ha dit...

Doncs el que ens queda per veure o millor dit, per sentir!

Aida ha dit...

"felicitats per als seguidors de True Blood"

Gràcies :)

(es que no sé què dir... m'estic plantejant de votar esquerra, així que imagina't...) :PPP

Anònim ha dit...

pos jo votaré al laporta; ja tan me foten les dretes i les esquerres, tots son un xupopteros i pronuclears -menos erc-, pero laporta es l'únic que parla clar: de primer: independència, després aturar lo cementeri, i després, ja es veurà.

Anònim ha dit...

El mateix que parla de "joc brut" és el que utilitza el "club de cultura" tr3sc per a recollir gent per a una conferència seva. O el que basa la seva estratègie electoral al voltant de la por a l'independentisme quan ha estat 4 anys governant amb un partit que se'n diu.

xavi ha dit...

Agnès: esperem amb el cul a la cadira, per no caure.

Aida: Of nothing. Tu votant esquerra???? si sempre has sigut de ciutadans.

Anònim: Si som independents, espero que podrem aturar lo cementeri, i sino s'atura serà la font de divisa extranjera mes gran que tindrà el país.

Albert: D'aquest, és que no em fio, del seu somriure fals, i a mi m'agrada ser decadent.

ha dit...

M'ha agradat el llibre que la Rahola fa al Mas. Suposo que deu buscar la complicitat per si en Madelman surt escollit president pel Parlament Català.
Ni idea a qui votar, i aixó que he estat militant i hem compartit candidatura municipal amb l'autor d'aquest bloc.
De totes maneres, el partit pirata em sembla una bona elecció,...