dimecres, de juliol 23, 2008


Nou programa de Telecinco: Com fer amics

El mes passat la cadena de televisió va decidir en un acte de valentia institucional, signar el manifest en favor d'un llengua en perill d'extinció com és el castellà, creat pel gran filosof Fernando Savater, i secundat per altres per la diputada a Madrid Rosa Diez, aquella que va marxar d'un partit, per que la van fer fora, i se'n va fer un a la seva mida.(que guapos a la foto oi?)

És certa part és força curiós que una cadena on la major part de la seva franja horaria s'han dedicat a ampliar el coneixement de vocables de caràcter ofensiu o dialectes del castellà en forma de xuleria i barriobajera, ara de cop s'hagin fet tant cultes i programin nous episodis d'aquells sempre enrecordats hits de la cadena, com poden ser les Mama Chicho, Mª Teresa Campos i successors, Ana Rosa, Aqui hay tomate, Gran Hermano i una llarga llista. Cal recordar que alguns d'aquestos programes han sigut líders brutals d'audiència i que poc els hi ha faltat de ser candidats al Nobel de la Pau.

Be de tot això del manifest, segur que ja heu llegit i heu comentat a mil llocs, si voleu podeu anar fent mes gran el vostre enuig envers la cadena.

Avui s'ha fet public que un jutge, ha suspès l'emissió de programes d'aquesta cadena al portal Youtube, per allò de la propietat intel·lectual. D'aquesta noticia trec algunes conclusions:

  1. Els jutges a l'estiu no tenen feina, degut a que els famosos no es querellen entre ells, desprès de discutir als programes de Telecinco.

  2. Els jutges no tenen criteri: on esta la part intel·lectual en un programa de Telecinco?.

  3. Amb Franco, Telecinco viuria millor, amb sols una llengua, i sense coses tant diaboliques com Internet.

Per cert...ells s'ho perden cada cop les cadenes de televisió fan mes negoci a la xarxa i Youtube lo que fa és ajudar indirectament a fer-ne difusió. I mira com son algunes que fins i tot fan una serie exclusiva a Internet, mentrestant no comença la nova temporada.


PD: Volia possar alguna imatge de la cadena, però m'han acollonit. I també se que el jutge és de lo mercantil ....Si no passa res continuarem informant de la programació.

3 comentaris:

Jaume Pros ha dit...

Es inconcebible que una cadena privada de televisió, amb tanta audiència a Catalunya, i que no dedica ni un minut de la seva programació a cap llengua que no sigui "la comuna", entri en aquest joc de disbarats. No entenc que pretenen.

Aida ha dit...

Aquesta cadena ja fa anys, a l'últim any del González com a president espanyol, va col·laborar amb el PP difonent la idea que a Catalunya es persegueix els castellanoparlants, ja aleshores vaig vetar-la a ca meva, així que aquest fet d'ara no m'estranya.

Xupitoman ha dit...

Res nou en la política i les comunicacions d'aquest país plural, respectuós amb la diversitat i solidari per damunt de tot.

Una imatge val més que mil paraules:
http://img517.imageshack.us/img517/2425/elcatalapo1.th.jpg

P.D. no estic encara molt avessat al tema bloggs, hi ha alguna forma d'activar bbcode o similar per penjar links ?¿