divendres, de juliol 25, 2008

No hi ha color

Barcelona i el seu alcalde, l'hereu (mai millor dit) varen presentar fa un parell de dies el nou cartell de les Festes Majors de Barcelona,tota una dosi de modernitat a la que la ciutat ens te acostumats. L'encarregat de fer el pregó no serà un altre que en Sisa, mite de la cançó catalana, que desprès es va re inventar com Ricardo Solfa, per tornar enrere quan no donava per mes la taronja exprimida. No se si això vol dir que algun dia el senyor Boadella renuncií al seu manifest i sigui aclamat als teatres catalans fent una obra sobre l'avi Pla, tot és possible, per l'audiència.
Però no és l'únic municipi que te cartell de Festa Major, aquí al poble també en tenim, desprès d'una eterna etapa de tapes de programa (que no de patates braves), on tot eren olis, fotografies, i altres recursos repetitius, l'any passat ja es va buscar donar un aire trencador, amb un "no se que collons és això", provocant al personal, com fan els artistes. Com diu l'autor això és lo important i per mostra un botó aquest any li han fet repetir, no és una apologia del disseny com el del Peret, però te un caràcter re vindicatiu de la Festa i del món del còmic que ja voldrien.
Referent al pregoner, aquest any pregonera, doncs quedaria lleig que em poses a parlar be d'ella, encara que com lectora anònima d'aquest bloc, ara se'n farà una mica de creus (ehem),
però tampoc vull posar-la vermella, malgrat s'està fent famosa als medis de comunicació. Els que normalment llegiu aquest bloc ja la conèixeu i no cal que us digui res d'ella, dels que no la coneixeu, ja sabeu podeu venir a veure-la el dia del Prego a la plaça de Baix (Móra té aquestes coses 2 plaçes: una dalt i l'altra baix).No puc donar mes pistes, però pels de fora de poble és diu Magda, i pels de casa Toñi. Ah! i ja vaig parlar un cop d'ella, quan va presentar el seu llibre, aixì que ...
Així que de moment les Festes de Móra guanyen a les de Barcelona dos a cero.

7 comentaris:

Aida ha dit...

Barcelona esta malalta de disseny, pero no sabia que hi havia una competició en marxa, ho sap l'hereu? xD

Que vagi molt be el pregó ;)

La Intransigent ha dit...

No he entès cap dels dos cartells, és que s'ha de ser de Mora o Barcelona per entendre'ls?
Potser és que últimament estic llegint massa... M'hauré de passar al còmic.
Continuo llegint, i si tinc algun altre dubte de forastera ja te'l faré saber.
ADIO

Jordi Alfonso ha dit...

GrÀcies!!!!!!!!!!!!
La veritat es ke jo ja voldria cobrar lo ke estos pajaros!!!!!XDDD.
Per polémica lo cartell de Reus... del senyor Custo (lo cert es ke a mi m'agrada...)que tambe ha trencat amb el dsisseny i amb les arques de l'Ajuntament XDDD..
Jo de moment em kedo amb la polémica només ke hi farem.
"la intransigent"... potser si ke has de ser una mica de Móra per saber ke lo ke surt disparat és la estatua de la plaça de d'Alt..peró de totes maneres no hi ha gaire més missatge... tant sols sensació de Festa.
Asies XAv.

Per cert este any no em perdre lo pregó...soc dels ke pensen ke sempre ho hauria de fer algu de Móra... els polítics de compromís no em produeixen cap sensació....

Xavi ha dit...

...el de Barna és disseny tret d'una peli d'Almodovar dels 80, l'altre ja has vist l'autor lo que diu :D


Jordi busca el cartell de Reus del 94

2teixidor ha dit...

Molt guapo lo cartell de festes, felicitats a l' autor-

Xupitoman ha dit...

Molt bunic, emotiu, fashion, de disseny, inintel·ligible, apte per a guiris... Plenament concordant amb la ciutat, ¿no trobes?

xavi ha dit...

Xupitoman parlès de Móra, oi? :D

2 de Can Teixidor, si busques Jordi Alfonso és l'autor