dissabte, de gener 23, 2010

Discrepant

Per demà diumenge a Ascó, hi ha convocada una manifestació en contra del cementeri nuclear,malgrat la manca o la tergiversada informació que estan donant els grans medis, us haurà arribat a traves de la xarxa, els blocs, el facebook i altres eines mes populars.
La Generalitat va votar en el seu dia que no volia cap cementeri nuclear a Catalunya, així com 61 municipis i 7 consells comarcals (per cert on estan la resta de consells comarcals per donar suport encara que sigui tant sols moral?). Ara ves a saber per que (o si que se sap) les regles han canviat i això ha quedat com una casa de barrets a les 7 de la matinada, sense la mestressa.
Una de les frases que s'estan fent famoses com slogang diu. "Que cinc persones no hipotequin el nostre futur" en clara referencia als regidors del consistori d'Ascó, 4 de CiU i un del PSC, i aquí es on començo a dubtar de moltes coses i sobretot dels polítics.
Convergència (Unió ni pinta ni talla): En el seu dia al Parlament van votar en contra dels cementeris a Catalunya (pàtria del seu cor), ara Mas no diu ni ase ni bestia, des de la federació de l'Ebre diuen clarament que no, però mes que res ara que s'han vist que tornaven a estar fora de joc, com quan el PHN i reclamen a ERC i IC, que deixin el govern, per aixi veure si poden pillar alguna cosa. A l'A¡ajuntament d'Asco sembla que votaran que si, peti qui peti (i dinerets a caixa)
PSC-PSOE: (que sembla que no pinta res, però talla tot): A Espanya han de posar un, al lloc que toqui sempre hi haurà problemes, però si toca Catalunya no es podran queixar que es una inversió mes pel territori, i així els catalans veuran com se'ls estima des de Moncloa, ames ara toca els jocs a BCN s'ha de compensar i en el fons això de la Ribera d'Ebre tampoc es Barcelona. Montilla era ministre d'indústria quan va començar tot el pollastre, ja la cosa pinta malament, per que per l'actual President de la Generalitat, crec que Catalunya i cinturo de Barcelona ve a ser lo mateix. Per ara no diu res clar, tampoc cal pensar que ho digui, per que diu alguna vegada alguna cosa interessant? A les Terres de l'Ebre també els ha pillat una mica a contrapeu i sense tenir res preparat i semblant que estan en contra, però al municipi també estan a l'equip de govern.
ERC: Han donat la cara, i s'han mostrat combatius en contra del cementeri, la seva postura la te molt definida NO i NO, en bona part la protesta surt de dins de les seves files, però els hi toca menjar-se els marrons d'altres. Políticament la seva força es redueix. Molts cops s'ha trencat la baralla, en altres assumptes, una relació amor/odi amb el PSC, i un festeig darrerament amb CiU, si això tira endavant, en tot el carinyo; serà la puta i haura de pagar el llit, donara la cara i ni podrà marxar del govern, ni podra dir que no a futurs pactes, ni amb uns ni amb altres.
PP: S'ha mostrat sempre favorable a l'energia nuclear, aquí a Catalunya dona igual lo que diguin que ningú els escoltara, per que ni ells saben que dir. Yebra, un dels altres pobles candidats ha dit també que ho vol, però el president de Castella la Manxa ens el regala i amb llacet, per alguna cosa serà.
Iniciativa: També estan en contra, i de pas tancar les centrals, i anar tots en bici (nota d'humor de l'entrada), però al territori la seva presencia es nul·la així que tampoc es juguen res i no tenen res a perdre.
Ciutadans: Ascó? Terres de l'Ebre? Catalunya? Aquestos no tenen ni idea, sols saben que estan en contra de tot lo que la resta estiguin a favor a i l'inversa.

Fins aquí l'arc parlamentari actual, ahir em van fer un comentari (algú vinculat a Esquerra), sobre que des de Puigcerdà, en Carretero no deia res, i cert que no havia sentit res sobre ell, aquest mati he anat a la seva web i sembla que també parla dels Jocs Olimpics, i que per ells Catalunya s'acaba al coll de la Teixeta.

Tota aquesta parrafada, es pot resumir en que estic una mica fart dels partits polítics, a la Ribera som 4 gats i algun pecat haurem fet en un altra vida per estar tant putejats. Diumenge la gent omplira Ascó, però a l'hora de votar qui se'n recordara? Si no s'acaba fent a Ascó potser la lluita haurà servit, però crec que es per que algú es mes pringat que nosaltres (si aixo pot ser), i si es fa doncs a Barcelona quedaran tranquils i la Ribera amb una ferida entre la gent i un recor per centenars de milers d'anys,

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Avui, al 3/24, mentre esmorzava, he escoltat els de la plataforma "Volem viure a Flix" defensant la seva implantació i m'he quedat força astorat. L'anàlisi sobre la posició dels partits el trobo molt encertat. Sembla que les direccions es vulguin espolsar el tema i no mullar-se, fet que em sembla una mostra de menysteniment intolerable. Si això passés a Barcelona, de ben segur que n'estarien parlant tot el dia i que NINGÚ defensaria la seva implantació a la ciutat. Ho diu un de Barcelona tip del centralisme barceloní. Molta sort!

Anònim ha dit...

CEMENTIRI RADIACTIU A ASCÓ

Pensa que això no afecta només a un poble, ni a una comarca.

Això és una agressió a tot un país que vol ser NACIÓ: CATALUNYA!!!

MANIFESTA'T!!!

Ho pots fer demà a Ascó, a les 11 del matí.

tborrell-Miravet