dilluns, d’agost 11, 2008


Manifestació

Reconec que vaig veure la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics, malgrat tot és un esdeveniment i un espectacle, a banda de la demostració que som uns incults i que no sabem quines son les banderes dels països i molts ni sabien que existien. Simbòlicament anava fent de tant en tant algun comentari de "Free Tibet". Com a espectacle em va agradar la primera part amb les percussions i el final que mig vaig endevinar l'esportista (s'ho mereixia Li Ning) i com seria la encesa, realment espectacular el recorregut simulant el papir al voltant de la part superior de l'estadi.
No crec que sigui culpa dels esportites, ni tant sols dels xinesos, els problemes que tenen amb els drets humans, les culpes son dels governs i de qui va aceptar la seva candidatura malgrat totes les incidencies. Puc anar escrivint sobre els problemes, se que és una mica en sac buit, i també el fet que m'he apuntat a una ciber manifestació per protestar, lo important és que algú ens escolti i obri els ulls a la realitat, que no fa tant d'aquesta fotografia:

6 comentaris:

Jordi Alfonso ha dit...

Jo reconec, amb una mica de sntit de culpa, ke tambe m'ho vaig mirar...en fin, ens refugiarem amb la teva reflexió, "no deixa de ser un espectacle".
Lo cert es que va ser flipant i mai millor dit "Va ser de Xinos!!!" a mi la coordinació del mil paios fent Tai chi i Kung fu, em va deixar clavat... Tot va ser molt espectacular i mal ens pesi haurem de treure'ns el barret.

Et vaig "robar" la foto de les MAnilles Olímpiques, pel meu fotolog...Topicazo: una imatge val més ke mil paraules.

Per un Tibet i una Catalunya lliures.

xavi ha dit...

Tranquil qui mes qui menos tots "robem" les coses :)I de fet si molts xinos fent lo que sigui son molts xinos una feinada.

A la citela estan ha dit...

finalment has decidit fe el canvi de "template", pero te'l podies currar una mica mes tio

xavi ha dit...

jus...estic en ellu :P

Aida ha dit...

Mira, això de les manifestacions cibernètiques, què vols que et digui. Podem manifestar-nos tot el que vulguem però els governs segueixen i seguiran actuant igual. Sóc molt escèptica.

La cerimònia no la vaig mirar, ni ganes. Ja m'imagino que devia ser impactant, si quan fan marxes militars ja ho són...

Anònim ha dit...

Clar que la vaig veure. De jove era maoista. Sí.