divendres, de febrer 27, 2009

Molinets a Móra

...clar, em diran que a Móra no estan que és terme d'Ascó;però per si no us queda clar, des de on es veurà realment és des de Móra. Tindrem tota una visió panoràmica prou adequada a les darreres postals de Terra Alta i Priorat, carregada de molins de vent, per que els nostres Quixots particulars tinguin un lloc on no avorrir-se i poder demostrar que estem a les ultimes en noves tecnologies.
Us faig còpia d'un comunicat que ronda per la xarxa que ha creat l'Agrupació Excursionista "La Picossa" i vosaltres mateixos:

Aerogeneradors, Energia ecològica a costa de destruir el paisatge

Com ja us és avinent, la nostra, es una entitat força compromesa amb el paisatge, la natura i el medi ambient.
És per això que estem molt preocupats per la ubicació de l’anomenat Parc Eòlic de Barbers, que majoritàriament afecta al nostre terme, i hem començat una campanya per tal de potenciar l’oposició al projecte per part de l’Ajuntament i dels ciutadans. Es per això que, la nostra entitat ha volgut emprendre una acció de conscienciació dels habitants de la nostra vila, per tal de donar a conèixer els principals arguments en contra d’aquest atemptat ecològic i paisatgístic, que hipotecaria el nostre futur en diferents aspectes. Així doncs, hem editat un díptic on s’exposa amb claredat els irreversibles efectes no desitjats que aquest parc eòlic generaria per al nostre terme, cosa que ja està passant a altres pobles, com per exemple a les comarques del Priorat, la Terra Alta o a la Conca de Barbera.
Desgraciadament, la nostra comarca ja suporta moltes infraestructures que no han comportat cap benefici important per la Ribera d’Ebre i si en canvi, estan generant més i més problemàtica cada dia que passa.
Esperem doncs, que tant l’Ajuntament, com les entitats i els conciutadans, tinguin les idees clares i una postura definida envers el projecte, al temps que tot el teixit social, habitants i entitats, es posicioni i el rebutgi clara i fermament per tal de poder aturar aquest innecessari projecte tant lesiu per al nostre terme.

Agrupació Excursionista “La Picossa”
La Junta Directiva




4 comentaris:

Anònim ha dit...

Que no som prou gent a Móra per a parar aquest disbarat?

ERC Móra d'Ebre ha dit...

Visiteu
http://esquerramora.blogspot.com/

Anònim ha dit...

Èm temo que no som prou per parar-ho, ja que si l'ajuntament ja ha dit que sí.... la cosa s'embolica (és clar, els dónen 300 mil euros i encantats de la vida!). però això no vol dir que tot estigui dat i beneït. Ens hem de mobilitzar, i reclamar a tots els partits polítics amb representació municipal que no deixin fer aquest desastre irreversible per a un dels darrers racons bonics i verges del poble. I si los d'ascó es volen vendre l'ànima, que se la venguin, i s'ho posin al mig de l'estadi que els va pagar la nuclear, però no podem permetre que destrossin el nostre paisatge d'aquesta manera.
Per cert, Xavi: vols dir que els caçadors no podríen implicar-se també en este cas i defensar allò que sempre diuen que defensen, la natura?

Anònim ha dit...

això ho hem d'aturar xavi. sigui com sigui no podem prescindir del corredor biològic principal d ela comarca.