dissabte, de febrer 07, 2009


Zona blava

Com que no sols de clicks viu l'home (o alguna dona), em vull penjar una medalla en plan "Magic" Andreu. Ja fa uns quants anys i un parell d'alcaldes es va decidir que per reordenar l'aparcament d'aquest pobre poble meu, la millor solució era instal·lar una zona de pàrquing de pagament, distingida de la resta per que al terra va pintat de color blau, aconseguint així uns carrers molt mes fashion i mes coloristes. Això vol dir que on abans podies aparcar de franc ara pots aparcar pagant al mòdic preu de 0,60€ per hora, mòdic per la gent de capital que estan acostumats a pagar una burrada pel mateix servei. El primer efecte va ser que els treballadors d'entitats bancaries i similars que arribaven a primera hora i feien servir aquella màxima de "a quien madrugar Dios le ayuda" es van tenir que buscar un altre lloc per aparcar el seu cotxe, i van ser substituïts per una varietat d'usuaris, per un costat els que no paguen per que els hi sua, els que tenen privilegis en forma de cartolina, els que amablement convidaven al cobrador a prendre cafès de franc a canvi de fer la vista grossa, i algun despistat o primo que era el que si que pagava, i altres que encara eren mes mal afortunats i tenien que pagar fins i tot la sanció de 3€. La picaresca tant espanyola (si en el fons per molt catalans que vulguem ser, de tant en tant ens surt el ramalazo), feia que la majoria de la gent no pagues.
Tot això de la zona blava quan es va instaurar va ser criticat pels partits de la llavors oposició,(i ara al govern) indignats per que com podria ser que a un poble petit i eixerit, com Móra s'arribes a aquestes coses, però l'estiu passat la concessió es va acabar, amb un petit debat (molt però que molt petit), la zona blava va continuar amb una versió nova, era el gran xollo, dels dos mil euros anuals que entraven pagats per la empresa que tenia la concessió, s'havien de passar a vint mil de beneficis (font: pressupostos municipals).
Ara resulta que hem passat unes temporades que no funciona al 100%, dies que si i dies que no, llocs que si i llocs que no, s'ha contractat a un vigilant de la zona blava, i a data d'avui resulta que varies de les màquines s'han de reparar i segurament s'hauran de substituir per unes altres no tant primitives.
En aquells dies, i aquí ve lo de la medalla...em vaig mostrar partidari de suprimir la zona blava, i com a mal menor que seguis com estava, i vaig preguntar si sabien lo que costava una màquina d'aquestes i em van dir que no....ara ja se sap, la resposta és molts diners...però com que qui avisa és un traïdor
Ara estirem uns dies, que per evitar el caos de que unes màquines van, les altres no, que si vols pagar has de fer una excursió a la recerca de la màquina que funcioni, doncs la zona blava estira desactivada, així que aquestos dies aprofiteu i aneu a peu.

1 comentari:

Anònim ha dit...

doncs... quins trapitxeos més xungos! total: que els que hem pagat som uns rucs, no? Potser seria millor que els que no han pagat són uns lladres!
x cert: ben resumit i explicat, noi; gràcies.