dimecres, de març 04, 2009


La mobilització social

Per desgracia, aquesta terra s'ha vist obligada a sortir al carrer massa cops, per les continues agressions que ha anat rebent el territori, va ser la època "plataformista", i la famosa marxa entre les dues Móres.

El transvasament d'aigua de l'Ebre no es va fer (encara que quan torni a manar el PP ja veurem)
La Enron tampoc es va fer, aquesta encara, per que sols faltava ja que l'empresa es va arruïnar.
L'abocador, ups perdó macro abocador, que no es prou gran, que el volen fer creixer encara mes,doncs podem gaudir d'ell fins a que ens cansem.
I queda la politica de la energia eolica, no es volia ni un parc mes a les Terres de l'Ebre i alguns mes han caigut, i els que cauran.
Per aquells temps, no em podria catalogar com massa actiu en tot el tema de la plataforma, vaig assistir a alguns actes, alguna assemblea i a la famosa manifestació, ni vaig anar a fer les Europes, ni portava engaxina al cotxe, ni un pin a la solapa, potser és la meva manera de ser, ja ho se que sóc raro, però al menys tinc les meves opinions i estic obert a parlar-ho amb la gent i veure les coses bones, les dolentes, i les contraprestacions.
El parc de Barbers esta ara al candelero de la opinio publica, de fet és la segona entrada seguida que li dedico al tema, el motiu es respondre als vostres comentaris:
-A Móra som prou gent per fer lo que ens propossem, però sabem lo que volem?, crec que ens cal que hagui gent que ens activi, que ens mogui, i que ens fassi obrir els ulls, l'Agrupacio La Picossa ha tirat la primera pedra, però calen moltes mes pedres per poder enderrocar el mur que tenim davant. I en part som prou gent qui ho vol?. No ho se. A la gent ens costa donar la cara, i felicito a l'Agrupació per ser els primers en donar la cara.
-Sobre el segon comentari, donar la benvinguda al món blocaire i molta sort que hi ha molta feina a fer pel poble, per la comarca, pel pais, i que per lo que sigui, no vaig poder ni saber fer en la meva etapa.
-Uns diuen 300 mil, altres arriven a 500 mil, recordar que en tot cas és una passada per caixa que hem de veure si poca o molta, contra gustos: colors. Així a cop podriem dir home doncs si, son uns dinerets que aniran molt be a les arques municipals, amb la que es podran dur a terme algun que altre projecte, però l'any que ve, d'aqui 10 anys, d'aqui vet a saber quan, encara tindrem els molinets al damunt del nostre skyline. No se si es la xifra que pertoca, la estipulada, si s'ha fet lo impossible per que ens donguin mes, però per aquesta regla tot esta en venda, i podriem vendre l'aigua, el cementeri nuclear, i tot lo que ens vulguin portar. La nostra salut ja ho pagarà. Sobre els partits polítics ja s'han possicionat, uns signant el conveni i els altres no saben no contesten. Els partits polítics molts cops es lliguen ells mateixos les mans, i altres encaixen bufetades que no es mereixen. Si la societat depen d'ells en aquest sentit, malament.La societat quan lluita ha de ser apolitica, per ser sols una veu, per que hi ha gent de tots els colors que estan a favor i en contra i d'altres que no saben o no contesten.També s'ha de veure que la gent s'olvida de quins son els partits que han estat amb ells i qui no, (vist des de un punt de vista dels politics). Sobre lo que comentes dels caçadors, hi ha com tot, suposso que n'hi ha que estiran en contra i d'altres que no, com a entitat, veig dificil que es posicionin, encara que desconec qui son a hora d'ara la seva junta, i per desgracia no tenim massa tradició de posicionament de les entitats per temes d'aquest estil fins que alguns han trencat el gel, com en el seu moment les Plataformes.
-Sincerament crec,i ho sento, si sóc negatiu ,que està tot massa lligat i ens hem despertat massa tard. Desitjo equivocar-me.

7 comentaris:

Josep ha dit...

Només un breu apunt: un problema de residus pot trigar vint anys en aparèixer, el Delta de l'Ebre 30 en dessalar-se.

Una legislatura dura quatre anys. Es pot pensar a llarg termini?

Jaume Pros ha dit...

Diuen que quan un d'Esquerra veu una plataforma el primer que fa és apuntar-s'hi... i desprès pregunta de què va.

Bé, és broma.
Salut!

Anònim ha dit...

Doncs, a tu, no et vaig veure a cap manifestació. Tens alguna foto? Pots continuar donant exemple...

Xavi ha dit...

Estimat Josep:
Per desgracia els polítics son algunes vegades presoners d'altres polítics i d'altes instàncies i d'ells mateixos. Cada 4 anys podem canviar-ho tot, però la roda segueix rodant i lo únic que podem fer es mirar que sigui mes ràpida o mes lenta, però sempre anirà rodant.
Estimat Jaume: Esquerra va ser si vols una mica massa "pancartista", i va pagar mes d'un plat brut, es va penjar alguna medalla que li tocava en la lluita anti PHN, però també pel mateix motiu va rebre bufetades que es tenien que repartir entre molta gent. També fins cert punt potser es va arribar a pensar que tot lo que podia ser plataforma era votant d'esquerra, i vist desprès les eleccions no era del tot així.

Estimat anònim:
Si llegeixes la entrada veuràs que dic:
"Per aquells temps, no em podria catalogar com massa actiu en tot el tema de la plataforma, vaig assistir a alguns actes, alguna assemblea i a la famosa manifestació, ni vaig anar a fer les Europes, ni portava engaxina al cotxe, ni un pin a la solapa, potser és la meva manera de ser.."
Com veus dic que vaig assitir a alguns actes, potser tu no em vas veure, com jo tampoc et vaig veure, en la manifestació entre les dues Mores és normal per que havia molta gent, però recordo una que es va fer des de l'embarcador de Móra fins la Democràcia (on es va fer un dinar) acompanyant a uns caminants que feien el trajecte del riu a peu,allí vam ser molt poquets i potser si que em vas veure i si estaves et recordaràs que va ploure unes gotes.
De fotos no en tinc, que jo recordi, tampoc en tinc cap amb la meva senyora junts els dos, solets el dia que ens vam casar i no per això no deixo d'estar casat amb ella.
I sobre donar exemple doncs no sóc ningú per donar-ne, al contrari sempre estic disposat a aprendre i escoltar.
Malgrat tot entenc que si vas anar a les manifestacions també estàs en contra del parc de Barbers i de la possibilitat de que hagi un cementeri nuclear a la comarca.

Anònim ha dit...

Pancartistes i ecoligistes i independentistes i sobiranistes... de tot, menos falangistes, erem los de les manifestacions. Però la problemàtica de la comarca continua viva i els arnots que en volen colocar hi estrana per tems i temps (com les nuclears, que ningú sap quan les treuran), així que només tenim dos solucions: o queixar-nos les vagades que calgui o anar a viure a un altre lloc. I a mi de casa meva només m'hi treuran amb els peus per davant.

Anònim ha dit...

lo pròxim que serà? posar-nos 1 bosseta al cul als riberencs per a aprofitar el gas??? mos estan exprimint com a taronges, i això acabarà malament

pere andreu ha dit...

no crec que acabi malament, al menos per a les empreses: elles aniran fent i ja està. Per a qui acabarà malament serà per a la població: qui voldrà viure-hi? qui voldrà criar sons fills damunt d'un cementiri nuclear, veure aigua contaminada per erkimia, al costat d'un abocador i amb molinets de vent com a major horitzó?
Cap a Tarragona falta gent!