dissabte, d’octubre 30, 2010

Eines de comarca

Estic veient el futbol, aquest gran mostre mediàtic i Villa ha fet un gol, un golas, això segurament la majoria de la gent ja ho sap, és la força de la televisió i el poder de convocatòria d'aquest esport, en canvi poca gent s'ha assabentat de l'acte de presentació del diari de la Ribera, tal i com us anunciava ahir, a la sala hem sigut poca gent, els polítics han fet acte de presència, que és la seva feina, encara que no se'ls reconeix les hores que perden en mil actes.
Primer ha parlat Sànchez Cervelló, historiador flixanco que ha fet un repàs de la premsa comarcal, rica sobretot en l'època d'abans de la Guerra Civil, però minimitzada actualment a La Veu de Flix i a La Riuada. Acte seguit el torn de parlar ha estat per en Xavier Bru de Sala, que ens ha recordat que pels barcelonins el sud poc importa, però que va sent hora de fer-nos valer, ens ha lligat mes amb el Delta que no pas la nostra realitat, però ja estem acostumats.
El director del Diari, Carles Figuerola ens ha parlat del valor de la proximitat, de saber que passa al poble, que en el fons és lo que ens importa, mes que no pas lo que pot passar a l'altra banda del món. Ell i el seu equip tenen ganes e il·lusió, creuen en la premsa escrita, en el fet d'anar a l'estanc a comprar-lo i seure a casa per sentir l'olor a tinta i passar fulls, per això no tindran versió digital, un acte de compromís contra la velocitat de la xarxa.
Un cop amb el diari a les mans, s'ha de dir que han començat forts, amb una exclusiva en una entrevista a Duran i Lleida, confirmant que el magatzem de residus anirà a Zarra, esperem que sigui veritat, durant el vinet i la coca posteriori, les noticies de la ràdio s'han fet reso i ha sigut rebut en aplaudiments al vestíbul.
Esperem que la gent confii, que cregui en la comarca, que ens estimem com comarca i com a poble, tenim una eina, ara ens toca treballar.

3 comentaris:

Aida ha dit...

Sort i èxits. Això de no tenir versió digital, potser a la llarga, els passarà factura, però segurament ha estat una decisió molt rumiada.

Salut!

Anònim ha dit...

Que hi hagi molta sort en aquest projecte! Realment, no treure una edició digital és un risc, però tractant-se d'un diari més de proximitat i no tant d'informació general tampoc fa tanta falta.
Una pena que no hi anés gaire gent. Però, per desgràcia, això passa en la gran majoria de projectes que neixen en aquest país.

Anònim ha dit...

felicitats i llàstima això de l'edició digital; haurés d'esparar que la gent me'l porti de quan en quant. Sort!