dijous, de juliol 15, 2010

Doble moral


Tradició o salvatjada?.
Si son curses de braus amb toreros, és una festa cruel i sanguinària, una demostració d'espanyolisme, i una salvatjada. Pobre brau que és utilitzat per divertiment de les masses.
En canvi si ets bou, et fan anar d'una banda a l'altra, el lliguen dos torxes al cap, t'envien a un plaça plena de jovenalla, alguns amb alguna copa de mes i pots acabar al canal, al mar, o ves a saber on, llavors no passa res, és una festa popular, un acte de demostració de que som les Terres de l'Ebre, i ja era hora que se'ns reconegues per la Generalitat com Patrimoni Festiu, aquest fet diferencial.
Els polítics de l'Ebre treuen pit, orgullosos d'aquest triomf, i tenen a les masses contentes de que gaudiran del seu particular circ. Anar en contra era un suïcidi polític, i no hi ha especie damunt la terra menys suïcida que el polític.
Continuo sense entendre per que la gent de la Ribera, està tant contenta de ser vegueria de l'Ebre

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tens tota la raó, mano. Ni toros ni bous (a la Ribera mai n'hem tingut d'estos bous amb foc ni coses d'estes, és una Tortosinada més). Ni vegueria d e l'ebre ni cementeri nuclear, Ribera lliure dins una catalunya lliure!

Agnès Setrill. ha dit...

Som al s.XXI !
És una salvatjada, com a tradició, fot pena, mira que hi ha motius per fer festes i passar-ho bé...!