dimecres, d’octubre 12, 2011

Matant l'Odi

Les xarxes socials estan fetes per tafanejar i passar l'estona lúdicament, però també son un arma per mobilitzar i estar informat.
En aquestes darreres hores he vist dos casos que fan pensar sobre l'odi i la manca d'acceptar als altres, no parlo dels diferents ja que tots som iguals.
Per una banda un amic ha vist com per enèsima vegada el seu treball en l'art de la fotografia rebia la visita intolerant del gestor que mira amb els ulls que confonen la naturalitat, l'art,un cos nu, amb la mirada bruta d'aquell que no sap que està mirant. És enveja? És intransigència? És manca d'educació? En tot cas la seva mirada desprèn odi quan vol escudar-se amb la protecció.
L'altre cas ha sigut una fotografia, aquesta:


m'ha sobtat la joventut i he buscat a la xarxa, els fets son terribles lo que en teoria comença amb una xerrada en un pub entre nois de 21 anys, acaba amb una acarnissada agressió a en Matthew, deixant-lo moribund lligat a una tanca, on el van trobar en estat de coma, morint pocs dies desprès.
Els motius de l'assassinat no son altres que la orientació sexual d'en Matthew. Els assassins compleixen cadena perpetua sense possibilitat de llibertat condicional.
Peró la societat que ha fomentat aquest odi, en aquest cas l'església baptista de Westboro, continua viva i fins i tot va arribar a fer manifestacions durant el funeral d'en Matthew amb pancartes com: "Matt es podreix a l'infern", "Deu odia als gais"i fins i tot volien fer un monument per recordar el fet. Sembla increïble, però aquesta és la societat en la que vivim, on l'odi ens mata si no el matem nosaltres amb la paraula.

3 comentaris:

Josep ha dit...

Quedem-nos amb el que és important: els assassins són a la presó.

Agnès Setrill. ha dit...

Uf! Ahir comentavem amb uns amics la pel·licula "Pa negre", que era molt dura...i que si en aquells temps, la fam, la misèria i el voler tirar endavant...
... Res d'això s'entén.

xavi ha dit...

Hi ha qui encara predica en favor de la neteja i la puresa.

Doncs tant parlar i encara no la he vista :S