dimarts, d’octubre 25, 2011

6 anys i una propina

Estic llegint aqueta noticia al diari Ara:

La secció quarta de l'Audiència de Girona ha condemnat a 6 anys de presó Edwin Enrique Granda Solís per haver violat una noia durant les Fires de Girona del 2009. La sentència considera provat que cap a les 5 de la matinada del 30 d'octubre, el processat va abordar per l'esquena la víctima a l'alçada del parc dels 'Teletubbies' de Can Gibert del Pla. La va agafar amb força pel coll mentre li tapava la boca amb la mà i li deia que la mataria si no accedia als seus desitjos. Llavors, la va arrossegar prop d'un cotxe, li va abaixar els pantalons i la va violar. A banda de la pena de presó, haurà d'indemnitzar la víctima amb 5.180 euros i pagar 70 euros de multa per una falta d'amenaces.

Si et descuides la culpa és de la noia per estar al parc, per dur pantalons o per ser dona en un món on tot està permès.
Si és provat el violador no és pas un presumpte si no que és culpable, la pena que ha de pagar 6 anys que no complirà en la seva totalitat segurament i el preu de la putada que li han fet a la noia no arriba als 6 mil euros, en canvi dintre de 6 anys la víctima encara recordarà lo que li va passar i amb cap xifra és pot pagar el patiment sofert.
Ens escandalitzarem quan el culpable potser dintre de dos anys surti de permís i aprofiti per tornar a agredir o potser estirà del tot penedit i es reinsertarà a la societat, però de la víctima que en farem dintre de 6 anys?

2 comentaris:

Josep ha dit...

Els fets luctuosos provoquen reaccions complicades. La Justícia i el Dret no són ciències, així que és difícil saber si s'ha encertat o no.

El culpable tenia algun atenuant? Drogues, transtorns mentals?
El culpable tenia antecedents penals?
El culpable és estranger? En cas afirmatiu, podria ser expulsar del país.
La Fiscalia ha demanat pena complementària d'allunyament?

I més enllà d'aquest cas:
Ens creiem la reinserció dels presos?
Ens creiem les xifres oficials?
Si una violació són sis anys, dues 12? Tres, 18 anys? Quatre, 24 anys? Cinc, 30 anys? En aquest cas, a partir de set violacions el criminal ja té barra lliure.

És difícil, és dur i és dolorós.
I per això fot tant que la Justícia sigui administrada per una colla d'impresentables amb toga.

La Plaça de Baix ha dit...

Una cosa es ben certa per a mi hi ha llei pro no hi ha justícia .En cap cas,referen a qualsevol delicte.