dissabte, de juny 05, 2010

Espanyolitzant les colonies


Fa uns dies TV 3 ens va oferir un reportatge, sobre lo be que els hi va al Quebec, a Escòcia i als de Groenlàndia i lo meravellós que seria (és que serà ho veig molt xungo), una Catalunya sense Espanya, la realitat és ben diferent, vas als bars i les cartes continuen estant en castellà, els cambrers s'intenten aclarir en spanglish amb els guiris, però a tu no et parlen en catanyol per que els hi va vergonya, quan el seu anglès és força dolent també. Potser si que la solució es una Catalunya independent on el ball nacional sigui les sevillanes, la diada nacional el dia del Pilar, i la llengua sigui l'spanglish. En el fons tant cada cop me la sua mes tot, diguem que estic una mica desil·lusionat de tot plegat.
Però la cosa no va per qui, això era un petit pròleg, els catalans sempre hem tingut fama de tenir orgasmes d'enveja amb els bascos, però ara potser haurem d'aplicar allò de "quan vegis les barbes del teu veí ...". El govern basc ha decidit incloure la paraula ESPAÑA, en l'equip ciclista Euskastel Euskadi, amb l'excusa de que s'ubicaran millor en el mapa.
Els rumors indiquen que ara l'equip de futbol de Bilbao seran els toritos bravos de Bilbao, en comptes d'aixecar pedra els harrijasotzaile aixecaran paelles passades, i ves a saber quines gilpollades mes made in Patxi Lopes.
Tot sigui per la globalització.

3 comentaris:

Josep ha dit...

Patxi López fa aquestes coses per a justificar el seu sou, i per a que els abertzales siguin pracmàtics i votin el PNB, en comptes d'EHAK, ANV-EAE, etc...

Agnès Setrill. ha dit...

...per això m'he posat a estudiar anglès seriosament.

Anònim ha dit...

Són patètics. Tant parlar que són "no-nacionalistes" i ho són més que ningú, imposant una realitat que la majoria dels bascos no accepten.