divendres, de setembre 25, 2009

Ser català, o millorar el timo de l'estampeta

Yahoo...ha canviat el disseny de la seva pàgina web i s'ha carregat la versió en català degut als pocs usuaris i al retall de despeses i que l'anterior versió va ser pagada en bona part per la Generalitat, i ara no s'ha soltat un euro pel tema.
La gent va al cinema i amb una mica de sort potser podran veure alguna cinta en català, amb el doblatge pagat en bona part per la Generalitat.
Amb la TDT, la quantitat de canals que es poden veure en català son ... ummm espera TV3 i la resta de la Corporació (k3, 3:24) i una mica l'Arus, el Barça TV i un canal que fan programes de fa 4 anys, que per cert em fa gracia per que veig veïns del poble, tot i que ara tenim un altra estrella mediatica al Tvist de TV3, en fi..que la tele en català la paga en bona part la Gene.
Premsa en català ... be aquesta per lo que diuen la paguen els anuncis classificats o sigui els de senyores que fumen, en parlen de tu i tal... podem fer algun acudit fàcil comparant amb la Gene, però passem.
Ens diuen que aquí a l'escola sols es parla català, avui m'han arribat noticies d'un conegut que s'ha anat a estudiar fora del poble i en català fa dos assignatures, català i gimnàstica, no ha marxat a Leon... ha marxat a Barcelona, en part aquesta escola també reb diners de la Gene.
Anem a fer de bons minyons a Madrid i ens queixem que no volem que els toros siguin Fiesta Nacional, però tot el sud de Catalunya, la part de l'arros, a veure qui és lo valent dels polítics locals que es posa en contra, critiquem a Madrid lo que a casa no diem res per no perdre la cadira, i son festes populars que a saber qui les paga, els ajuntaments o la Gene (ja tindria guasa).
La Gene també és la que paga o potser és la que cobra per anar per aquestes contrades plantant molinets, que ja és bonic això de les energies renovables, però desprès anirem de verds i ecologistes d'esquerres.
En aquest país ens foten lo pel des de Madrid, des de Barcelona, des de Tortosa i des de la plaça del poble. (o allò que en diuen plaça)
Una entrada sense massa caps ni peus, però que pel cas com que no esta subvencionada per la Gene, no dono mes. I si fos en castellà encara ho llegiria menys gent.



1 comentari:

Aida ha dit...

Doncs sí, som una colla d'autoenganyats que fa por. Sobre el català a l'escola et puc donar detalls, però prefereixo no fer-ho, que tinc una pujada de sucs gàstrics que després em repeteix tot el que menjo...

Salut!