dimecres, d’abril 25, 2007


Ara fa 300 anys

Almansa, un dia com avui (25 d'abril) ara fa 300 anys: En un bàndol les tropes austriacistes i per l'altre el bàndol les borbòniques, aquestes en poc menys de dues hores aprofitant una superioritat, tant amb infanteria com en cavalleria, força important aconsegueixen una victòria clara i amb resultats nefastos, ja que ajuda a la consolidació del poder dels Borbons a la península i que el Regne de València perdi els seus furs. Tot un preludi de lo que passaria mes endavant al Principat. Això és el que ens diu la història del fets, els resultats des de llavors també son clars, segurament no cal ni que els comenti. Però potser ja és hora de que la gent despertem i actuem en defensa dels nostres Drets, i també és clar dels nostres deures. Ahir a la nit al cims del País Valencià i per iniciativa de Aci Estem es va proposar encendre llums com similitud als llum d'alerta de temps passats, com una resposta reivindicativa i recordatòria que hem d'estar alerta, ja que el passat i el present avui son la mateixa cosa.
Curiosament, si es permet la ironia, el cartell i fulletons on s'anuncia pel proper cap de setmana els actes pels 300 anys de la batalla estan en 10 llengües i entre elles no podem llegir els actes en català (ni en valencià).

1 comentari:

Mani, fill de Mani ha dit...

Allí vam perdre tots!
Respecte a lo de lo manifest, potser si que està una mica desfasat l'hagues hagut de fer 3 anys enrere perquè ara no aguanto lo ritme casi!!!!