dilluns, d’octubre 08, 2007

Josep Gibert


Per als paleontòlegs el gran descobriment és Atapuerca, però sempre hi ha com una segona versió, un paio diguem estrany que defensava que una troballa seva feta l'any 82 (el del narajinto), a Orce, era el primer homídid europeu, un craní que per alguns pertanyia a un èquid. Mediaticament Atapuerca sempre s'ha endut tots els reconeixements i el paleoantropòleg Josep Gibert era un personatge diguem estrafolari.
Lo curiós del cas que aquest home malgrat néixer a Valls, va passar molta part de la seva vida a Móra, i l'estiu del 2004 va ser el pregoner de les fetes majors.
No se si les seves teories son certes o no, tampoc crec que sigui ara motiu de pegar-nos per qui va ser abans o que va ser abans, però queda clar que alguna cosa hi ha a al riu, i en aquest poble per aconseguir un nivell alt de frikisme.
Avui en Josep ha mort per culpa d'un cancer, també a mort un home a l'estació de tren de Móra la Nova poc abans de pujar-hi, o el pilot de motos Abe en un accident de transit. Tots morim i som brou de cultiu per noves investigacions d'aquí a milions d'anys.
Ens va ajudar a complicar-nos la pregunta d'on venim, però cada cop esta mes clara la de cap on anem.