dimecres, d’agost 01, 2007

Tornen els celtics!
Desprès d'una llarga travessa del desert, des de la fantàstica era que la lliga (la de veritat) de basquet de la NBA, era cosa de dos dels fantàstics Lakers de Magic, Kareem, etc i dels nois del trebol, de la samarreta verda, del parquet dels inicis, dels nois blancs, o sigui els Celtics de Bird, Mc Hale, Ainge. Tots dos equips ens van fer obrir els ulls al basquet a un altra dimensió, als partits de play off de les matinades, eren altres moments...teníem 15 anys. Gaby el meu millor amic era un fan d'aquell Magic Johnson, el 32 dels Lakers de les assistencies sense mirar (si, el Laudrup les va copiar d'ell). A mi m'encantava aquell 33 dels Celtics, els seus triples, el seu joc que podia semblar patos però que coi era molt efectiu i també creatiu. Va ser una etapa daurada pel basquet i la porta a un esport per molts com nosaltres.
Desprès d'unes temporades on va vèncer el joc dur i molt defensiu dels bad boys de Detroit, fins l'aparició de Jordan. Els Lakers van continuar apareixen per alguna final, van guanyar algun títol amb Shaq i Bryant, però en canvi a l'est els Celtics no podien trobar mai la gran estrella que fes un gran equip, alguns intents bons però sols intents, i quan la cosa semblava mig be (Mercer, Pierce, Billups....) l'equip es desfeia i tornàvem a començar de nou.
Però enguany la cosa pinta de color verd Pierce estirà acompany
at d'un parell de monstres com son Ray Allen i Kevin Garnett. I es rumoreja que Navarro els interessa. Senyores i senyors això vol dir que els celtics han tornat, que podrem recuperar gorres i bufandes que les noves generacions descobriran l'equip mes gran de la millor lliga de basquet i que tornaran els partits de matinada amb el meu equip jugant-se els títols.

Aquest any SI!!!!


2 comentaris:

Té la mà Maria - Reus ha dit...

vec poc esport, peró els Celtics son altre cosa i el Bird era tot un paio

salutacions des de Reus

Amable Pallisé ha dit...

Hola Xavi, he llegit el teu comentari, gràcies per fer-lo.

És veritat el que dius de que aquests son els petits detalls que donen vida a les fotos. Però, a més de donar-li vida, fa palesa a les noves generacions, que homes i dones com aquests ho van donar tot per defensar la legalitat republicana sorgida de la voluntat popular. Per defensar una República, que amb totes les seves dificultats i malgrat la seva curta vida va ser el primer sistema democràtic que vam tenir, amb eleccions realment lliures que va donar un vertader impuls al país en modernització, millores laborals, drets de la dona, drets sindicals, reforma agrària i que va crear les bases d’un sistema educatiu i sanitari moderns.
Actes com aquest serveixen per fer pedagogia política, per promoure el coneixement de la història (condenat fins fa poc al pensamiento unico) i, en definitiva, per aconseguir una democràcia sòlida. Però, a més, serveixen per reivindicar la memòria, el talent, l’entrega i el coratge de tota una generació d’homes i dones que va creure en el futur de seu país.

Salut i República!!